Príslušníci HaZZ v Trnavskom kraji majú plné ruky práce

24.12.2012 Trnava

Trnava 24. decembra (TASR) - V súvislosti so zhoršenou poveternostnou situáciou vykonali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z hasičských staníc Trnavského kraja v období od nedele (23.12.) 8.00 h do pondelka (24.12.) 11.30 h celkom 21 výjazdov. Išlo o dopravné nehody a technické zásahy, ktoré zapríčinilo husté sneženie, neskôr dážď so snehom a potom mrznúci dážď. Informoval TASR zastupujúci hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Marián Hruška.

"Z deviatich dopravných nehôd najviac, štyri, absolvovali príslušníci HaZZ v okrese Trnava. V ostatných okresoch okrem Hlohovca vykonali po jednom výjazde," priblížil Hruška s tým, že pri týchto zásahoch našťastie neprišlo k vážnejším zraneniam – celkovo sa zranili štyri osoby a zachránilo sa 11 ľudí.

Ako uviedol, vo večerných, nočných a dnešných ranných hodinách vplyvom vznikajúcej námrazy prichádzalo predovšetkým k pádom namrznutých stromov na cestné komunikácie, v jednom prípade dokonca na zaparkované automobily. K týmto udalostiam vykonali príslušníci HaZZ 12 výjazdov. V okrese Dunajská Streda päť, v Trnavskom okrese štyri, dva v okrese Hlohovec a jeden výjazd v okrese Skalica. Pri týchto udalostiach našťastie neprišlo k žiadnemu zraneniu osôb," konštatoval.
 

Vyberte región